Go Back
tofufeta

Fetasajtkrém tofuból

Sissi
Ha szeretted a fetát, de már nem eszel sajtot, vagy laktózérzékeny vagy, esetleg valamilyen egészségesebb, növényi alternatívát keresel, akkor ezt a receptet mindenképpen mentsd el, és próbáld ki!
Fogás Előétel, Snack
Nehézség Könnyű
Eszközök
  • Konyhai robotgép
  • Nagy teljesítményű turmix
Hozzávalók
  
  • 70 g kesudó éjszakára vízbe áztatva
  • 300 g natúr tofu + a leve kb 20 ml
  • 4 ek tahini (szezámmagkrém)
  • 3 g fekete himalájasó fontos, hogy kefete legyen
  • 1/2 db citrom leve
  • 1/2 db lime leve
  • 4 ek sörélesztőpehely
Elkészítés
 
  • Minden hozzávalót összemixelünk egy késes robotgép segítségével. Kóstoljuk, és ha kell még ízesítjük sóval, citromlével.
  • Érdemes elfelezni az adagot, felét csatosüvegbe tölteni, és mártogatósként zöldségekkel, házi magos keksszel kínálni.
  • Viszont a másik feléből készítsünk “feta sajtot”! Ehhez egy kisebb műanyag ételtárolót béleljünk ki gézlapokkal, és kanalazzuk bele a krémet, majd tegyük éjszakára hűtőbe.
  • Készítsünk egy finom gazdag salátát mindenféle zöldséggel, jégsalátával, spenóttal, és dobjuk fel dinnyegolyókkal, persze dinnyekockák is lehetnek, de mókás volt golyókat készíteni a kis kanál segítségével. Szórjuk meg magvakkal, és a kedvenc salátaöntetünkkel. Egy balzsamecetes-gyümölcsös öntet igazán jól passzol hozzá.
Kulcsszavak tofu, tofurecept, vegán sajt