Fetasajtkrém tofuból
Sissi
Ha szeretted a fetát, de már nem eszel sajtot, vagy laktózérzékeny vagy, esetleg valamilyen egészségesebb, növényi alternatívát keresel, akkor ezt a receptet mindenképpen mentsd el, és próbáld ki!
Fogás Előétel, Snack
Nehézség Könnyű
- 70 g kesudó éjszakára vízbe áztatva
- 300 g natúr tofu + a leve kb 20 ml
- 4 ek tahini (szezámmagkrém)
- 3 g fekete himalájasó fontos, hogy kefete legyen
- 1/2 db citrom leve
- 1/2 db lime leve
- 4 ek sörélesztőpehely
Minden hozzávalót összemixelünk egy késes robotgép segítségével. Kóstoljuk, és ha kell még ízesítjük sóval, citromlével.
Érdemes elfelezni az adagot, felét csatosüvegbe tölteni, és mártogatósként zöldségekkel, házi magos keksszel kínálni.
Viszont a másik feléből készítsünk “feta sajtot”! Ehhez egy kisebb műanyag ételtárolót béleljünk ki gézlapokkal, és kanalazzuk bele a krémet, majd tegyük éjszakára hűtőbe.
Készítsünk egy finom gazdag salátát mindenféle zöldséggel, jégsalátával, spenóttal, és dobjuk fel dinnyegolyókkal, persze dinnyekockák is lehetnek, de mókás volt golyókat készíteni a kis kanál segítségével. Szórjuk meg magvakkal, és a kedvenc salátaöntetünkkel. Egy balzsamecetes-gyümölcsös öntet igazán jól passzol hozzá.
Kulcsszavak tofu, tofurecept, vegán sajt