Go Back
medvehagymas-babka-1-1-1024x1024-1

Medvehagyma pestos babka

Finom puha tészta, ízes-illatos-színes medvehagymás töltelék. Húsvétra, vagy egy hétvégi brunch alkalmával is jól jöhet a recept. A fonást és a vágást a videóban mutatom.
Előkészítés 10 minutes
Sütés/főzés 30 minutes
Fogás Péksüti
Nehézség Haladó
Eszközök
  • Konyhai robotgép
Hozzávalók
  

Medvehagyma pesztó

  • 100 g medvehagyma
  • 1-2 ek mogyoróvaj vagy fenyőmag, de a mogyoróvaj olcsóbb
  • 3-4 tk vegán parmezán recept feljebb
  • 50 ml extra szűz olívaolaj Lehet több is, ha nehezen krémesedik.
  • 1-2 csipet só - ízlés szerint

Babka tészta

  • 125 g Szafi Expressz liszt Kelesztés nélküli tésztákhoz valót használtam
  • 1/2 g szódabikarbóna
  • 1 g
  • 15 ml almaecet
  • 130 ml szobahőmérsékletű víz
  • 1-2 ek olivaolaj
Elkészítés
 

Medvehagyma pesztó

  • Minden összetevőt tegyünk a késes robotgépbe, és készítsünk belőle krémes pesztót.

Tészta

  • Adjuk a száraz hozzávalókat egy nagyobb edénybe.
  • Adjuk hozzá a nedves összetevőket is, és gyúrjunk belőle tésztát.
  • Tegyük félre pihentetni.
Videó
Kulcsszavak babka, reggeli, sósreggeli, szafifitt