Medvehagyma pestos babka
Finom puha tészta, ízes-illatos-színes medvehagymás töltelék. Húsvétra, vagy egy hétvégi brunch alkalmával is jól jöhet a recept. A fonást és a vágást a videóban mutatom.
Előkészítés 10 minutes mins
Sütés/főzés 30 minutes mins
Fogás Péksüti
Nehézség Haladó
Medvehagyma pesztó
- 100 g medvehagyma
- 1-2 ek mogyoróvaj vagy fenyőmag, de a mogyoróvaj olcsóbb
- 3-4 tk vegán parmezán recept feljebb
- 50 ml extra szűz olívaolaj Lehet több is, ha nehezen krémesedik.
- 1-2 csipet só - ízlés szerint
Babka tészta
- 125 g Szafi Expressz liszt Kelesztés nélküli tésztákhoz valót használtam
- 1/2 g szódabikarbóna
- 1 g só
- 15 ml almaecet
- 130 ml szobahőmérsékletű víz
- 1-2 ek olivaolaj
Tészta
Adjuk a száraz hozzávalókat egy nagyobb edénybe.
Adjuk hozzá a nedves összetevőket is, és gyúrjunk belőle tésztát.
Tegyük félre pihentetni.
Kulcsszavak babka, reggeli, sósreggeli, szafifitt