Reggeliként, vagy turmix toppingként, de akár magában elrágcsálva is megállja a helyét ez a zabból, pekándióból, kesudióból készült házi granola/müzli.
4dbmedjool datolyanagyobb húsosabb, normál datolyából több kell, és érdemes beáztatni előtte
50mlnövényi tejhelyettesítőez körülbelüli adag, lehet több fog kelleni
Elkészítés
A zabot és a magokat egy nagyobb keverőtálban összekevertem.
A többi hozzávalót egy késes robotgépbe (Nutribullet-be) tettem, és krémesre mixeltem. Lehet, hogy pici növényi tej vagy víz kell még bele, ha túl sűrű lenne.
A masszát a keverőtálban pihenő zabra, és magokra öntöttem. Jól átforgattam, hogy mindenhova kerüljön belőle.
Kókuszolajjal kikent, sütőpapírral bélelt nagy tepsire öntöttem, és szép egyenletesen kiterítettem. Ne legyen sok egymáson, mert akkor nem fog ropogósra sülni. Maximum 1-2 cm legyen a réteg.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 10 perc után kicsit átkevertem.
Még körülbelül 10 perc kell neki, hogy aranybarnára piruljon.
Ezután már nem érdemes kevergetni, így megmaradnak a nagyobb darabok. Ha kihűlt üvegedényben lehet tárolni 1-2 hétig.
Miután kihűlt, adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket, vagy csokidarabokat is.
Megjegyzés
Reggelinek növényi tejjel tálalva, vagy házi fagyi/smoothie toppinként is szuper!