A zöldségeket szinte készre pároljuk egy serpenyőben, majd félrehúzzuk a tűzről. (Akár fagyasztott zöldségmixet is használhatunk, de arra figyeljünk, hogy ne legyen víz alatta, amikor összekeverjük később a krémmel).
A krém hozzávalóit krémesre mixeljük egy konyhai robotgép/turmix segítségével. A vizet lassan adagoljuk, nehogy túl folyós legyen. Masszív, de kenhető krémet kell kapnunk. Ha nem elég folyós, mehet bele még pici víz, ha pedig túl folyós, akkor vagy csicseriborsó liszttel, vagy pici útifű maghéjjal lehet javítani az állagán.
Keverjük alaposan össze a krémet, és a párolt zöldségeket.
Simítsuk a masszát pite formában, vagy bármilyen sütésálló tálba, jénaiba.
Tálaljuk egy kis növényi “joghurt” és pesto társaságában, illetve egy finom saláta is jól kiegészíti.
Megjegyzés
Ehetjük reggelire, vagy vacsorára is ezt a könnyed, fehérjében, és rostokban gazdag ételt. Tojás-érzékenyeknek, illetve azoknak a növényi életmódot követőknek, akik hiányolják a tojás ízét kiváló helyettesítője lehet a “normál” frittatának.