Rólam

Ismerj meg jobban

Mitől szalad fülig a szám? – Életfilozófiám

Finom és egészséges ételek, aktív, mozgásban gazdag életmód, kreatívkodás,
új kultúrák, helyek felfedezése, utazás a világ körül.

Sissi vagyok,

az a típus, akire akkor is felugrik 3 kiló, ha valaki más néz rá egy cukros-zsíros desszertre. Így évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy én bizony egészséges életmóddal, finom ételekkel, és sportolással a természet „ellen” megyek és elérem a céljaimat (közben kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok, ami nagyjából meg is magyarázza, hogy miért ugráltak olyan könnyedén fel a kilók régen). Egészséges recepteket alkotok, jógázok, funkcionális edzést végzek, bringázok, görkorizok, felfedezem a világot, és azon vagyok, hogy minél több embert erre a tartható és élvezhető életformára inspiráljak.

Tarts velem, ha egészségesebben és fittebben szeretnél élni, vagy egy kis inspirációra van szükséged a konyhában, vagy a hétköznapokban.

Sziszi rolam

Nehéz lenne besorolnom magam egyetlen dobozba, vagy kalapba, nem tudnám gasztrobloggernek, vagy utazó-bloggernek, vagy bármi másnak titulálni magam. Ami talán nem is baj, mert nem szeretem az ilyen jellegű korlátozó bekategorizálásokat. Imádok finomakat sütni-főzni, új dolgokat kipróbálni a konyhában, jókat enni. Mára már azt is tudom, hogy mi az, ami jót tesz nekem, és testileg-lelkileg is táplál, nem csupán csak finom.

Nem túlzok azzal, ha azt mondom, hogy az életem az ételek körül forog. Ám ma már nincs ezzel kapcsolatban negatív érzés bennem, bár nem volt ez mindig így. Korábban mélyre ástam magam a korlátozó diéták bugyraiba. Szinte mindent kipróbáltam, amire azt mondták, hogy fogyni lehet tőle. Erről meséltem már ebben a videó interjúban, amiről egy blogbejegyzés is született amit itt olvashatsz el.

Mára azt érzem, hogy sikerült megtalálnom a balanszot, nem érzem korlátozva magam, élvezem az ételeket, az ízeket, a színeket és közben nem aggódom a súlyom miatt, mert tudom, hogy amiket készítek, illetve amiket eszem, azok értem, velem dolgoznak azon, hogy jól (fitten&egészségesen) érezzem magam a bőrömben.


Emellett imádok mozogni, aktív életmódot élni, a lelkem mélyén egy örökmozgó gyerek vagyok, akinek egyszerűen szüksége van arra, hogy minden nap a szabad levegőn legyen, sétáljon, biciklizzen, jógázzon, vagy átmozgassa magát az edzőteremben. Az emberi testnek szüksége is van a mozgásra, nem arra lett kitalálva, hogy napi 8-10-12 órákat üljön a monitor előtt (vagy épp álljon a gyártósor mellett, vagy a katedrán mert az pont annyira rossz, mint a folyamatos ülés) csak ezt néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, mint ahogy a mozgás örömét is, pedig a mozgás tényleg öröm, hiszen endorfin szabadul fel miközben futunk, bringázunk, átmozgatjuk kis testünket, az viszont lényeges, hogy megtaláljuk a számunkra ideális, és szerethető mozgásformát.

Jómagam nagyon sokféle sportot kipróbáltam már, mivel a változatosság a sportban is gyönyörködtet, így most is mindig olyan mozgásformát választok, ami éppen leginkább illik a hangulatomhoz, vagy ami a leginkább szolgálja a céljaimat. Nem kell mindenkinek óriási súlyokat megmozgatnia az edzőteremben, nem kell mindenkinek futni – főleg ha ki nem állhatja a futést. Lehet bringázni, úszni, vagy akár csak sétálni is, közben néha jógázni, funkcionális edzést, vagy saját testsúlyos edzéseket végezni, mert az is fontos, hogy néha meglepjük a testünket újabb mozgásformákkal, és hogy néha kicsit jobban megterheljük a szokásosnál, hogy tudjon fejlődni.

joga rolam

Sissi rolam

Kell egy kis őrület. És kell néha, hogy a világunk a feje tetejére álljon, vagy hogy egy másik nézőpontból közelítsük meg a dolgokat, más szemüvegén át szemléljük a világot. Ehhez talán a legjobb módszer az utazás, másik kultúrák, nemzetek felfedezése, megismerése. Amikor tehetem felkerekedek, repülőre ülök, és ellátogatok egy számomra új helyre, városba, országba vannak kedvenc helyeim, országaim (mint például Görögország, ahova többször is visszatértem és ahol sportanimátorként dolgoztam egy byarat), de Jordánia is életre szóló élmény volt és bárhova mentem olyan élményekkel gazdagodtam, amiket itthon ülve, a komfortzónám biztonságában nem tapasztaltam volna meg.

Fontos, hogy ilyenkor mindig „nyitott elmével” közelítsünk az új helyek felé, és hagyjuk otthon az elvárásainkat, mert az csak feszültséget kelt, és rontja az utazás élményét, mint ahogy ez a máltai nyaralásunkon történt. Az összes utazós sztorimat eléred ITT, illetve fent az országok nevére kattintva is előjön pár irományom.


#collab

referenciamunkáim

Miközben kísérletezek a konyhában, vagy felfedezem a világot, imádom megörökíteni a konyhai alkotásakat, vagy épp az utazásokat. Minden termék, szolgáltatás, ami megjelenik az oldalaimon 100%ig Sissi approved – csak olyan termékeket/szolgáltatásokat ajánlok, amikben én magam is megbízok, és én magam is rendszeresen használom őket.


#Sissiapproved termékek

Érdekel, hogy mik azok a brandek, termékek, amiket szívesen használok a receptjeimben, illetve a hétköznapokban? Összegyűjtöttem őket egy oldalra, hogy könnyen megtaláld, és szemezgethess közülük. Sőt, egyes termékekre kedvezménykuponom is van, amit érdemes használnod, ha szeretnél picit spórolni a vásárlások során. ITT találod a kuponokat, és az ajánlott termékeket.

Kiemelt
Partnereim
sambiranogold
PNG 1
etkezzjol zold
happy naturals 2000x2000 rounded orange 02 green bold 72dpi

KATT IDE A RECEPTEKÉRT
KATT IDE AZ UTAZÓS SZTORIKÉRT
KATT IDE A MOZGÁSSAL KATCSOLATOS TARTALMAKÉRT
KATT IDE AZ ÉLETMÓD CIKKEKÉRT

pinit fg en rect red 28