25-30 perc alatt ebéd, ami még egészséges is? Mutatom (okés nem árt, ha a hűtőben megbújik pár zöldség, a polcon meg van egy csicseriborsó konzerv, és némi fűszer)
A feketebab tésztát csak simán sós vízben kifőztem. Amíg főtt, a következő zöldségekből elkészítettem a szószt:
- apróra vágott hagyma
- szeletelt gomba
- szeletelt zellerszár
- piros kaliforniai paprika
- koktélparadicsom
- sóztam és Tex-Mex fűszerkeveréket adtam hozzá (bort, curry, kömény, fokhagymapor és chili van benne)
- pár evőkanál (konzerv) csicseriborsót is dobtam hozzá
Mivel nem volt elég szaftos a szósz így kb 2 dl kókusztejet öntöttem rá (szintén konzerv) de ha nincs otthon kókusztej, akkor a csicserikonzerv leve is mehet rá.
Amikor már majdnem kész volt egy marék spenótot és kelkáposzta levelet is adtam hozzá. Tálaláskor megszórtam kendermaggal, és sörélesztő pehellyel is, csak az már a fotózás után került rá.