cukkini brownie

Aki kételkedik a cukkini brownie létjogosultságában, azt arra bíztatom, hogy ezt próbálja ki. Imádok zöldségeket rejteni a desszertjeimbe. Nekem alapvetően sincs problémám a zöldségfogyasztással, de ez a recept azoknak is hasznos lehet, akik alapvetően nem fogyasztanak elegendő zöldséget. A cukkini kifejezetten alkalmas az efféle turpisságokra, ugyanis önmagában szinte semmilyen íze nincsen, viszont szuper állagot és makro tartalmat (alacsony szénhidrát) biztosít a cukormentes cukkini brownie-nak.

Cukkini brownie hozzávalók

  • 2 lenmagtojás (2 ek lenmagtöret + 6 ek forró víz)
  • 350 g cukkini – friss, reszelt
  • 40 g csokis növényi fehérje (ha nem használsz, akkor helyettesíthető 30 g rizsliszt 5 g kakaópor és 5 g eritrit keverékével)
  • 30 g hajdinaliszt
  • 25 g kakaó por
  • 30 g por eritrit
  • csipet só
  • 50 g mandulavaj
  • 40 g olvasztott étcsoki
  • 100 ml növényi tej
  • Vanília aroma
  • 1-2 maréknyi csokicsepp
  • 1-2 maréknyi Málna/más fagyasztott gyümi

cukkini brownie

Cukkini brownie elkészítés

A lenmagtojásokat bekeverjük, félretesszük pihenni.
A cukkinit csipet sóval picit megpároljuk egy edényben, leöntjük róla a vizet, amit eresztett és hagyjuk kihűlni.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy keverőtálban.
Mehet rá a lecsepegtetett cukkini, a magvaj, az olvasztott csoki, és a növényi tej is.
Keverjük alaposan össze, ha nehezen menne kicsi növényi tejjel lehet lazítani.

Most esik le, hogy nem tetem bele sütőport 😀 de igazából szuper állaga volt így is, szóval nem is hiányzott belőle.

Ha összekevertük, mehet bele a maréknyi csokicsepp, és a fagyasztott gyümi is. keverjük át, tegyük kikent jénaiba, és mehet a sütőbe. Én 180 fokon sütöttem, sütőtől függően 30-40 perc alatt kész.
Felvágással érdemes megvárni, amíg kihűl.
Tálalásnál mehet rá még málna, csoki, vagy akár egy gombóc fagyi, mogyivaj is.

Igazi alakbarát finomság ez a diétás cukkini brownie! De figyelmeztetlek, egy kocka biztos nem lesz elég belőle.

Mint ahogy ezekből sem lesz elég egy: