Snickers csoki

A Snickers csoki egyértelműen a gyerekkori kedvenceim közé tartozik. Amióta azonban nézem a vásárolt ételek, desszertek, snackek összetevőlistáját azóta nem nagyon ettem eredeti Snickerset. Hát igen, a cukor meglehetősen elöl van a felsorolásban. Viszont nem élhetek a kedvencem nélkül, ezért is készítem el gyakran az alábbi receptet, vagy ennek valamilyen verzióját. Azt szoktam mondani, hogy nekem Snickers (vagy mogyoró) volt a jelem az oviban (valójában vödör volt… ne is mondd, azóta is traumatizálva vagyok…) de a lényeg, hogy mindenféle formában szeretem a Snickerset, ezért is alkottam már belőle energiagyolyót, csiga-tortát, fagyit, jégkrémet, pitét, sajttortát és még sorolhatnám. De mielőtt elterelődne itt a figyelem a főszereplőről, nézzük elsőként ezt a házi Snickers csoki szeletet


🚫Cukormentes
🚫Tejmentes
🚫Gluténmentes
🚫Sütésmentes
🚫Szójamentes

Snickers csoki

Videós segítség a recepthez:

Az egészet azzal kell kezdeni, hogy elkészítjük a datolya karamellt, ugyanis ez kell majd a nugátos alaphoz is. Számtalanszor készítettem már datolya karamellt, többféleképpen is, úgyhogy ne ijedj meg, ha egyes receptekben picit más arányokat találsz, vagy valahol például nem rakok bele maca port. A lényege úgyis a datolya és a mogyivaj.

Datolya-karamell recept

  • 1 csészényi (kb 250 ml-es) magozott friss datolya
  • 2-3 ek folyós mogyoróvaj
  • pár csepp vanília aroma
  • csipet só
  • 1 ek Maca por (opcionális, de extra karamelles ízvilágot ad, és szuper élettani hatásai vannak)

Egy késes konyhai robotgépbe beleteszed a lecsepegtetett datolyát (az áztató levet ne öntsd ki, szükség lehet még rá), mehet a dolyára a mogyoróvaj, a vaníliaaroma, a só és a maca por. Addig mixeled, amíg egynemű krémes „karamellt” nem kapsz. Ha úgy érzed, hogy nehezen krémesedik (robotgép erősségétől függ) akkor nyugodtan adj hozzá még egy keveset a datolya áztatólevéből, vagy még egy kis mogyivajjal sem ártasz neki. Egy ilyen gyönyörű színű, karamelles állagú krémet kell kapnod a végén.

datolya karamell

Nugát alap

  • 2/3 csésze zabliszt – én kevertem bele 2 ek növényi fehérjét is, a két hozzávaló együtt volt körülbelül 3/4 csésze (ha nem használsz fehérjét, pótold ki zabliszttel)
  • 1/4 csésze az előbb készített karamell krémből

A késes robotgépből kikanalazod az előbbi krém 3/4-ét egy csészébe. A maradékhoz hozzáadod a fehérjés-zablisztes keveréket, és egyneművé mixeled. Ha nehezen viszi a gép, akkor egy villával, vagy spatulával tudod keverni. Folyadékot ne adj hozzá, nagyon maximum még egy kis mogyoróvajat. Illetve ennél több zabliszt is mehet bele, ha nem akarna formázható masszává összeállni.

Snickers csoki összeállítása

  1. A nugát alapot belesimítod egy kisebb tepsibe. Körülbelül 2 cm vastag legyen, nem baj, ha nem jut az egész tepsibe, nekem egy 20×30 cm-es forma felét töltötte meg.
  2. Erre rásimítod a korábban félretett karamellréteget.
  3. Megszórod mogyoróval, kicsit belenyomkodod és mehet a hűtőbe pár órára. (Fagyasztóba is teheted, csak ne hagyd, hogy teljesen átfagyjon)
  4. Olvassz csokoládét és mártogasd bele a oucér Snickerseket, úgy is csinálhatod, hogy a tetejére csorgatsz csak, vagy félig mártod csak bele, rád bízom. 🙂

Itt végig is tudod lapozni az elkészítés módját:

Jöhetnek még egyszerű, gyors desszertek?