bounty

Házi #cukormentes #vegan #lowcarb bounty született a konyhámban. Annyira rákívántam a kókuszos édességre, így gyorsan összedobtam egyet. Magam is meglepődtem, hogy mennyire hasonlít az íze az eredeti szelet ez, miközben az enyém
🚫cukormentes
🚫tejmentes
🚫gluténmentes
✅alacsony szénhidrát tartalmú
✅vegán

Ráadásul az alapjául szolgáló kókuszos krém annyira jól sikerült, és annyira jó alapanyagnak bizonyult, hogy azóta készült már belőle Raffaello utánzat, sőt Raffaello/Hólabda torta is!

bounty

Bounty hozzzávalók:

  • 150g cocomas (Kara dobozos kókuszkrémet használtam)
  • 20g édesítőszer (@szafi_fitt négyszeres édesítő, vagy eritrit, ennél lehet több is igény szerint)
  • 50g kókuszreszelék (érdemes a nagyobb darabkàkra reszeltet választani)
  • 50ml kókusztej
  • 15g kókusztejpor (Absowhite -ot használtam)
  • 15g kókuszliszt (finomra őrölt)
  • csipet só, vanília aroma
  • Étcsoki – itt még táblacsokit használtam, de azóta Sambirano Gold csokoládékkal dolgoztam

/Használhatsz a 15g kókusztejpor helyett kókuszlisztet is, csak akkor kevésbé lesz krémes, illetve használhatsz csak kókusztejport is 30g-ot akkor kicsit kevesebb kókusztej kell./

Összekeversz mindent a csoki kivételével. Ha száraznak tűnik adj hozzà még pici növényi tejet, vagy cocomast. Ha pedig túl folyós akkor mehet bele kókuszreszelék/AbsoWhite/kókuszliszt.
Tedd hűtőbe a masszát pihenni 1-2 óra alatt a kókuszreszelék szépen megszívja magát, és formázható állagúvá változik.Formázz belőle kis rudacskákat, vagy akár golyókat. A megolvasztott étcsokiba forgasd meg őket.
Tárold hűtőben, és próbáld meg nem beburkolni az egészet, mert bár alacsony a szénhidráttartalma, zsír azért akad benne. Viszont pont ezért beilleszthető alacsony szénhidráttartalmú diétába, keto diétába, meg persze inzulinrezisztencia kompatibilis is.

, ,

Érdekelnek további sütésmentes finomságok? Szuper, itt találsz még sok könnyen elkészíthető desszertet.